Specialisten

Irma Interieurontwerp: samen toewerken naar een interieur met een eigen, unieke identiteit

Eigenlijk vindt interieurontwerper Irma van Toledo dat beelden zoveel meer zeggen dan woorden. “Juist in mijn vak geven sfeerbeelden een goede eerste indruk van mijn werk. Wil je weten wat ik je kan bieden, dan kun je het beste een kijkje nemen op www.irma-interieurontwerp.nl. Daar vind je veel uiteenlopende voorbeelden van ontwerpen die in samenspraak met klanten tot stand zijn gekomen.”

Zij is ook actief op de zakelijke (markt, maar helpt met evenveel plezier particuliere woningbezitters op weg bij het (her-)inrichten of (re-)stylen van hun huis. “Mijn kracht is het creëren van een omgeving die is afgestemd op uw persoonlijke behoeften en wensen. Altijd gefocust op uw eigen, unieke identiteit.”

Elke kennismaking begint met een goed oriënterend gesprek. “Daarbij is het soms nodig om even uit de comfortzone te stappen”, legt ze uit. “Daarna filter ik alle wensen naar een eigentijds, op maat gemaakt ontwerp. Of liever gezegd: verschillende op maat gesneden concepten, omdat er altijd meerdere oplossingen mogelijk zijn. Van het gekozen concept wordt een gedetailleerd definitief ontwerp gemaakt, onderbouwd met 3D-visualisatie. Die geeft een goed driedimensionaal beeld van het uiteindelijke ontwerp, zodat het al heel herkenbaar wordt.”

Uitdaging

Als interieurontwerper heeft Irma van Toledo een schat aan ervaring. Sinds 1998 geeft ze met veel plezier en passie vorm aan leef- en werkruimtes. “Elke interieurvraag is weer anders”, zegt ze, “en daarmee kent elke opdracht een eigen uitdaging. En die ga ik elke keer opnieuw graag aan.”

Wat maakt haar aanpak anders dan die van haar vakgenoten? Waarin onderscheidt ze zich? “Mijn kracht is het creëren van een omgeving die is afgestemd op uw persoonlijke behoeften en wensen. Altijd gefocust op uw eigen, unieke identiteit. Mijn drijfveer is steeds het achterhalen van uw wensen, om ze te vertalen naar een verrassend ontwerp en de uiteindelijke inrichting.”

In beginsel kan een klant zelf aan de slag met het uiteindelijke ontwerp. Maar desgewenst kan Irma het ook samen met de klant realiseren. “In de meeste gevallen begeleid en adviseer ik in het totale verloop van het proces, Je kunt dan denken aan bouwbegeleiding en de inkoop van de materialen voor de inrichting van de ontworpen ruimtes. Dat doe ik in samenwerking met gerenommeerde interieurbouwers, aannemers, architecten én uiteraard in nauw overleg met u als opdrachtgever. Daarbij geldt: een vrouw een vrouw, een woord een woord! Ik hou van aanpakken. Ik maak heldere afspraken en zorg ervoor dat ze stipt uitgevoerd worden.”

‘Mooie zoektocht’

Zij omschrijft elk project als ‘een mooie zoektocht naar de juiste indeling, materialen en uitstraling’. “Soms word ik ook al in het voortraject benaderd, om te beoordelen of een bepaalde ruimte überhaupt wel geschikt is voor de functie die de eigenaar eraan wil toekennen.”

Ze geeft een recent voorbeeld: een huidinstituut wilde zich vestigen in een gebouw met een industriële uitstraling. “Ik ben door dat gebouw heen gelopen en heb mij die vraag gesteld: is deze ‘look’ niet een beetje te stoer voor zo’n bestemming? Ik kon die vraag niet meteen beantwoorden, maar eenmaal achter mijn bureau begonnen de ideeën wel meteen op te borrelen. Toen ik mijn eerste globale ideeën in kaart had gebracht, stuurde ik ze door naar de opdrachtgever en die reageerde meteen enthousiast!”

“Toen kon ik losgaan met de verdere uitwerking, waarvoor ik me onder meer liet inspireren door de Art Deco-stijl. Zo zorgden de ronde vormen van de prachtige balie in combinatie met het mooie materiaal en behang voor een warme uitstraling. Daardoor kregen de betonlookvloer die er al inlag en de eveneens al aanwezige verlichting een compleet andere impact. Zo werk ik graag: door te sparren met de opdrachtgever en daar mijn eigen inzichten mee te verweven komen we samen tot iets moois en origineels.”

Voor meer informatie of een afspraak:
Irma van Toledo
Mauritsstraat 10, 4811 EP Breda
T 06 20730248
info@irma-interieurontwerp.nl
www.irma-interieurontwerp.nl

 

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.