Specialisten

Thuismus Interieur vertaalt jouw woondromen naar de werkelijkheid met als basis een interieur dat warmte, rust en eenheid uitstraalt

Ga je verbouwen, verhuizen of ben je toe aan een nieuw, fris interieur? Weet je niet waar je moet beginnen of komen jullie er samen niet uit? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Mijn interieuradvies is altijd persoonlijk en op maat. Samen ontwerpen we een interieur wat aansluit bij je woondromen en waar je helemaal jezelf kan zijn!

Dat zegt Wendy van Thuismus Interieur over haar werk als interieuradviseur. Vanuit haar woonplaats Teteringen (gemeente Breda) heeft ze al veel particuliere opdrachtgevers in de regio mogen helpen bij het vormgeven van hun woondromen. Onder meer via 3D indelingsplannen, kleur- en materiaalgebruik, lichtplan, adviezen voor raamdecoratie, keuken en vloeren, maar ook maatwerktekeningen.

“Mijn kracht is om jouw wensen te vertalen naar een interieur dat klopt voor jou en je gezin. Zodat je je na een drukke dag kan ontspannen en weer opladen. Mijn werkwijze onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak. Ik wil je graag leren kennen en ontdekken wat je woonbehoeftes zijn, zodat ik een interieur kan ontwerpen dat helemaal bij jou past! Daarnaast zorg ik voor eenheid en warmte in je interieur..”

Voor Wendy is haar huidige werk de realisatie van een droom. “Na een carrière bij een grote uitzendorganisatie volgde ik in 2018 mijn hart en na een opleiding Interieurontwerper aan het NIA College begon ik voor mezelf als interieurontwerper met Thuismus Interieur.”

Wensen vertalen

Veel mensen zullen het herkennen: je weet wat je mooi vindt, maar dat vertalen naar een concreet plan met meubels, kleuren en styling blijkt nog knap lastig. Wendy: “Mijn kracht is om jouw wensen te vertalen naar een interieuradvies dat klopt voor jou en waar je jezelf kunt zijn. Ik kom met ideeën waar je zelf niet gelijk aan gedacht zou hebben en zorg voor de juiste balans van kleuren en materialen. Zodat je interieur je inspireert, maar ook warmte uitstraalt en een eenheid is.”

Het kan daarbij zowel om nieuwbouw als om een bestaande woning gaan, of een grote verbouwing. “Een thuis moet passen bij je persoonlijkheid, leefstijl en gewoontes, maar ook bij de levensfase waarin je verkeert”, zegt ze. “Want het gebruik van de ruimte is mede bepalend voor hoe je het inricht. Het maakt nogal wat uit of je van lezen of puzzelen houdt of vaak vrienden uitnodigt voor etentjes. Ik adviseer met name veel jonge gezinnen. Die bevinden zich vaak in een onrustige levensfase, waarin ze onvoldoende tijd hebben om goed na te denken over hun interieur. Vaak is er dan vooraf geen concreet plan. Dat is zonde, want daar ontstaan vaak de eerste miskopen. Je interieur voelt dan niet als een eenheid en er ontstaat onrust. En dat is niet wat je wilt, met een druk leven en een gezin. Ik help je je woondromen en behoeftes in kaart te brengen en te vertalen naar een concreet plan. Stap voor stap gaan we samen aan de slag om een interieur te ontwerpen van je dromen! Van jouw woondromen werkelijkheid maken, dat vind ik het allerleukste wat er is’’.

Persoonlijk contact

Zij vindt een persoonlijke benadering erg belangrijk. “Ik wil mijn klanten echt leren kennen en kom daarom graag regelmatig bij ze langs.” Daarbij wil Wendy meteen vanaf het intakegesprek (bij de klant thuis) duidelijkheid bieden over de mogelijkheden. Op haar website heeft ze een aantal verschillende pakketten beschreven, inclusief de bijbehorende ‘vanaf’-prijzen. “Mensen vragen zich – terecht – altijd af wat ze voor een bepaald bedrag kunnen verwachten. Zo’n pakket biedt duidelijkheid. Waarbij niet al je wensen per se in één van die pakketten hoeft te passen; je kunt er ook op variëren.” De mogelijkheden lopen uiteen van een 2 uur durend interieuradvies aan huis, tot een basis interieuradvies met 2D indelingsplan inclusief een shoppinglist en een digitale brochure, tot een allesomvattend interieurplan inclusief adviezen voor raamdecoratie, vloer, keuken, een lichtplan, een 3D-animatie en een eindpresentatie aan huis.

“Op basis van het intakegesprek volgt een persoonlijke offerte op maat en bij goedkeuring daarvan gaan we aan de slag. We doorlopen samen drie fases. Eerst brengen we je woonbehoeftes en woondromen in kaart en wil ik je zo goed mogelijk leren kennen. In de aanloop van dit gesprek geef ik je vooraf wat ‘huiswerk’ mee. Tijdens mijn bezoek aan huis neem ik kratten vol stalen mee zodat we samen kunnen gaan ontdekken wat wel en wat niet bij je past.”

“In de tweede fase presenteer ik het voorlopige indelingsplan (afhankelijk van je pakket keuze in 2D of 3D), en neem ik je mee in mijn keuzes voor het kleur en materiaalgebruik. Ik maak een moodboard om de sfeer over te brengen van je nieuwe interieur. Natuurlijk kun je feedback geven.

In de derde en laatste fase werk ik alles voor je uit in een uitgebreide brochure op maat. Uiteraard presenteer ik dit interieurontwerp ook weer aan je eigen keukentafel. Hierin is uitgewerkt een indelingsplan met shoppinglist voor de meubels en accessoires en indien gewenst voor raamdecoratie en een lichtplan. Maar ook een handleiding voor het kleurgebruik. Afhankelijk van je pakketkeuze ontvang je ook een kleuren animatie in 3D waarbij je nieuwe interieur echt tot leven komt.”

De volgende fase is optioneel. “Als je wilt, kan ik offertes voor je uitvragen bij o.a interieurbouwers en bedrijven in raamdecoratie en vloeren. Maar kan ik ook meubels met korting voor je inkopen. Het zijn regionale partners waarmee ik samenwerk, maar ik behoud wel mijn onafhankelijkheid. Uiteindelijk ben jij als klant degene die beslist.”

Liefs Wendy
Thuismus Interieur
T 06 1440 0335
info@thuismus-interieur.nl
www.thuismusinterieur.nl