Lokaal nieuws maandag 08 februari 2021

Een huis kopen zonder overdrachtsbelasting?

Ben je van plan een huis te kopen? Dan komen daar heel wat kosten bij kijken. Niet alleen voor het huis zelf. Maar ook voor allerlei andere zaken. Bijvoorbeeld notariskosten, taxatiekosten en overdrachtsbelasting. Dat laatste is een belasting die je betaalt als je een bestaand huis koopt.

Voor starters en doorstromers op de huizenmarkt is er goed nieuws. Want ben je tussen de 18 en 35 jaar en koop je een bestaand huis waarin je zelf gaat wonen? Dan hoef je eenmalig geen overdrachtsbelasting te betalen. Vanaf 1 april geldt dat je huis niet duurder mag zijn dan € 400.000, om van deze regeling gebruik te maken. De overheid wil met deze regeling starters en doorstromers meer kansen geven op de huizenmarkt. Het scheelt je 2% van de aankoopprijs. Dat is mooi meegenomen!

MEER WETEN?

Wil je weten of je recht hebt op de startersvrijstelling van de overdrachts- belasting? Kijk op snsbank.nl/overdrachtsbelasting. Liever een afspraak in de winkel of vanuit huis via beeldbellen? Maak dan een afspraak op snsbank.nl/afspraak of bel ons 030 - 633 30 00 voor een gratis oriëntatiegesprek.

BredaGinnekenstraat 137-C
Breda Moerwijk 13
Roosendaal, Dijkcentrum 175

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden