Lokaal nieuws dinsdag 19 december 2023

Praktische tips bij het verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woning kan nogal overweldigend zijn. Er zijn namelijk een hoop praktische zaken waar je rekening mee moet houden, zoals het kiezen van een verhuisbedrijf, het afsluiten van contracten voor gas, licht en internet, en het wijzigen van je verzekeringen. In dit artikel geven we je tips voor een vlekkeloze verhuizing.

Verhuisbedrijf kiezen

Beslis of je zelf wilt verhuizen of een verhuisbedrijf Breda in wilt schakelen. Een verhuisbedrijf gebruiken is duurder, maar neemt veel werk uit handen. Kies je voor een verhuisbedrijf, zorg dan dat je meerdere offertes aanvraagt, de voorwaarden goed doorleest en kijkt of je spullen verzekerd zijn en voor welk bedrag. Begin ook op tijd met het kiezen van een verhuizer, bij voorkeur wanneer je de verhuisdatum weet.

Afsluiten van contracten

Natuurlijk wil je in je nieuwe huis direct gebruik kunnen maken van gas, licht en internet. Kijk dus of je tevreden bent over je huidige contracten en of je ze mee kunt verhuizen. Het is echter verstandig om te controleren of het niet voordeliger is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Kijk dus of er aanbiedingen zijn op je nieuwe adres, en sluit op tijd een nieuw contract af. Wat internet betreft is het handig om gebruik te maken van een overstapservice.

Verzekeringen controleren

Zorg ook dat je je opstal- en inboedelverzekering controleert. Stel je verzekeraar op de hoogte dat je gaat verhuizen en vraag na wat je inboedelverzekering dekt tijdens de verhuisperiode. Bij de meeste verzekeraars moet je regelen dat je inboedel in zowel je oude als je nieuwe huis verzekerd is. Kijk tevens of je je huidige opstalverzekering wilt behouden of een nieuwe af wilt sluiten. Wil je je verzekering behouden, dan zul je hem aan moeten passen aan de nieuwe situatie.

Andere praktische tips

Vergeet niet om je adreswijziging tijdig door te geven aan instanties. Om problemen te voorkomen kan het een goed idee zijn om je post door te laten sturen met de verhuisservice van PostNL. Als je naar een andere buurt of plaats verhuist, dan kun je overstappen naar een andere huisarts, tandarts en apotheek. Meld je ook aan bij een nieuwe waterleverancier of geef je verhuizing door.

Door je verhuizing goed te plannen en voor te bereiden kun je een hoop stress voorkomen. Met bovenstaande tips kun je er zeker voor zorgen dat je verhuizing op rolletjes loopt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden