Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019 Bron: The Marker

Natuur langs de kades van de Nieuwe Mark

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt.

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt. De gemeente heeft plannen om de kades te vergroenen en de natuur terug te brengen langs het 175 meter lange stadswater. Er zijn ideeën om ‘hotelkamers voor otters’ te maken en bomen uit de kademuren te laten groeien. Een bijzonder plan, vindt ook de Europese Unie. Die heeft de groene kades beloond met een miljoenensubsidie uit het Urban Innovative Actions-fonds. Lees hier meer.

Meer weten over The Marker

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden