Actueel

Nieuws

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen

Er zijn verschillende redenen om een hypotheek aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je financiële situatie is veranderd door een promotie, een nieuwe baan of het ontvangen van een erfenis. Ook bij het aflopen van de rentetermijn van je hypotheek heb je nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de meest gebruikelijke opties. 

13 JUNI SAVE-THE-DATE START VERKOOP REDWOOD Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

13 JUNI SAVE-THE-DATE START VERKOOP REDWOOD

Save the date!

Leuk nieuws! Noteer dinsdag 13 juni 18.00u alvast in je agenda. Dan start namelijk de verkoop van de 53 appartementen Redwood in het plan Blossem Breda. Vanaf de start verkoop maken we de definitieve verkoopprijzen bekend, staat de verkoopdocumentatie op de website én kun jij je online inschrijven op jouw favoriete bouwnummer(s).

 

Redwood

Redwood staat middenin de indrukwekkende gebiedsontwikkeling BLOSSEM. Contact met de natuur en het stimuleren van spontane ontmoetingen staat centraal in het nieuwbouwplan. Of het nu gaat om small talk met de buurvrouw op het gezamenlijke terras, genieten van het zonnetje in het buurtpark of een biertje op je eigen balkon met één van je vrienden. Alles is mogelijk! In Redwood komen verschillende leefstijlen bij elkaar. Perfect voor starters of singles, maar ook heerlijk voor empty nesters of jonge gezinnen.
Wil je weten of jouw droomwoning in Redwood wordt gerealiseerd? Bekijk alvast het aanbod op blossem-breda.nl. 53 koopwoningen vanaf € 265.000,- V.O.N.

 

Kom naar het start verkoop event!

Tijdens het start verkoop event staat het verkoopteam voor je klaar om het plan toe te lichten en om al je vragen te beantwoorden. Ook overhandigt het team je graag de brochure. Je bent van harte welkom op dinsdag 13 juni van 18.00 tot 20.00 uur in de nabijheid van de bouwplaats aan de Ettensebaan in Breda. Meer informatie volgt…

 

Wat?

Evenement start verkoop 53 koopappartementen Redwood.

 

Waar?

Ettensebaan te Breda

 

Wanneer?

Dinsdag 13 juni van 18.00 tot 20.00 uur (vrije inloop)

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Woningzoekenden hebben door dalende prijzen meer kans op woning in Breda Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

Woningzoekenden hebben door dalende prijzen meer kans op woning in Breda

Ben je al enige tijd op zoek naar een geschikte koopwoning, maar lukt het steeds niet het winnende bod uit te brengen? De kans dat dit de komende maanden alsnog lukt neemt toe, doordat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Breda daalt. Dit is in lijn met het beeld wat  makelaars in Breda  landelijk zien. Een van de verklaringen voor de dalende huizenprijzen is de toegenomen hypotheekrente, wat het voor kopers lastiger maakt een groot bedrag te delen. Immers, oplopende maandlasten als gevolg van de hoge rente maakt dat men minder geld kan lenen. Het is onzeker of de huidige trend zich de komende maanden door zal zetten. In dit artikel lees je er meer over. 

Gemiddelde verkoopprijs onder de vier ton in Breda 

De prijs van een gemiddelde woning in Breda is het laatste kwartaal van 2022 gedaald tot een verkoopprijs van onder de 400.000: 383.252 euro om precies te zijn. Het staat gelijk aan een daling van 5,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Niet alleen de gemiddelde verkoopprijs van een woning daalde; ook het aantal transacties rond woningen liep sterk terug in het vierde kwartaal. Ten opzichte van datzelfde kwartaal in 2021 valt een daling op te merken van circa 8 procent. Wel ligt het aantal transacties nog boven de 1.000: 1.079 woningen wisselden van eigenaar.

Met de hulp van een makelaar sneller een woning gevonden 

Steeds meer woningzoekenden kiezen in hun zoektocht naar een geschikte woning voor de hulp van een  makelaar in Breda . Niet voor niets, daar het de kans op een succesvol verloop van deze zoektocht vergroot. Een makelaar kan woningzoekenden adviseren over een reëel bod, om een serieuze kans te maken op een pand. Nog altijd is het gebruikelijk om boven de vraagprijs te bieden, waarbij dat bedrag van woning tot woning verschilt. Een makelaar vertelt je hoe scherp een woning qua prijs in de markt gezet is en wat dat ongeveer zal betekenen voor het bedrag dat boven de vraagprijs moet worden geboden. Dit betekent overigens niet dat je dit bedrag boven de vraagprijs altijd uit eigen zak betaalt; het is afhankelijk van het taxatierapport. Soms kan een deel van dit bedrag mee worden gefinancierd in de hypotheek, doordat de taxatiewaarde hoger ligt dan de vraagprijs.

Ondersteuning bij de afwikkeling van de aankoop 

Niet alleen bij het zoeken naar een geschikte woning en het uitbrengen van een bod kan de hulp van een makelaar in Breda wenselijk zijn. Deze biedt daarnaast ondersteuning bij de verdere administratieve afwikkeling van de transactie.

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden