Actueel

Nieuws

BN De Stem: Groen licht voor 169 woningen Lokaal nieuws vrijdag 11 oktober 2019

BN De Stem: Groen licht voor 169 woningen

BREDA - Nieuwbouwproject The Marker in Breda kan waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 van start gaan. Aan de Markendaalseweg wordt dan het oude UWV-gebouw gesloopt om plaats te maken voor 169 woningen en enkele commerciële ruimtes, waaronder mogelijk een horecazaak en een kleine supermarkt.  

BREDA - Nieuwbouwproject The Marker in Breda kan waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 van start gaan. Aan de Markendaalseweg wordt dan het oude UWV-gebouw gesloopt om plaats te maken voor 169 woningen en enkele commerciële ruimtes, waaronder mogelijk een horecazaak en een kleine supermarkt.  

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor het bestemmingplan voor de locatie te wijzigen, zodat de nieuwbouw gerealiseerd  kan worden. Het ontwerpbestemmingsplan, dat voor de zomer ter inzage lag, leidde tot zestien reacties, die verder niet tot grote wijzigingen hebben geleid. Lees hier het hele artikel.

Update september Lokaal nieuws dinsdag 03 september 2019

Update september

Midden in de historische binnenstad, aan het water en een fraaie promenade, met alle voorzieningen op loopafstand: in The Marker woon je op een zeer bijzondere plek in Breda. Het plan bestaat uit vier bouwdelen met verschillende typen woningen en appartementen.

Wonen aan de promenade 

De bouwdelen A en B liggen direct aan de Markendaalseweg. Deze wordt helemaal vernieuwd tot een fraaie promenade. In bouwdeel A is op de begane grond ruimte voor diverse voorzieningen. Op de verdiepingen zijn zowel koop- als huurappartementen gelegen. In Bouwdeel B liggen direct aan de Markendaalseweg de zeer ruime Atelierwoningen. Deze bestaan uit twee bouwlagen en bieden genoeg plek voor een kantoor aan huis. De Atelierwoningen hebben bovendien een eigen tuin. Op de verdiepingen van bouwdeel B bevinden zich verder vooral koopappartementen en een beperkt aantal huurappartementen. Verder zit in bouwdeel B ook de inrit naar de parkeerkelder die onder The Marker komt te liggen. Tussen bouwdeel A en B wordt een doorgang gemaakt naar de oever van de Nieuwe Mark. Deze ligt in het verlengde van de bestaande Concordiasteeg. 

 

Wonen aan het water

Aan de zijde van de Nieuwe Mark liggen de bouwdelen C en D. Bouwdeel C staat direct op de kade van de Nieuwe Mark en bestaat uit uitsluitend koopappartementen. Aan de overkant van het water ligt het wandelpad langs de Nieuwe Mark en het Arsenaalgebouw. De Rooi Pannen heeft zich hier onlangs gevestigd. De doorgang in het verlengde van de Concordiasteeg komt uit op een brug over de Nieuwe Mark. De wandelroute gaat vervolgens voor bouwdeel D langs. Op de begane grond bevinden zich hier de stadsvilla’s met tuin. Deze ruime woningen bestaan uit twee bouwlagen. Boven de stadsvilla’s zijn royale koopappartementen gelegen.

Plattegronden bijna klaar

De architect werkt alle tekeningen van The Marker momenteel verder uit. Binnen enkele weken kunnen wij de eerste plattegronden van de diverse typen woningen en appartementen laten zien op de website. Uiteraard ontvangt u als eerste bericht.

Start verkoop Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Start verkoop

De architect maakt de tekeningen de komende maanden af. Daarna kan de verkoop van de woningen en appartementen beginnen; dit zal zeer waarschijnlijk zijn in het vierde kwartaal van dit jaar. Blijf als eerste op de hoogte via de nieuwsbrief.

De architect maakt de tekeningen de komende maanden af. Daarna kan de verkoop van de woningen en appartementen beginnen; dit zal zeer waarschijnlijk zijn in het vierde kwartaal van dit jaar. Blijf als eerste op de hoogte via de nieuwsbrief.

Natuur langs de kades van de Nieuwe Mark Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Natuur langs de kades van de Nieuwe Mark

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt.

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt. De gemeente heeft plannen om de kades te vergroenen en de natuur terug te brengen langs het 175 meter lange stadswater. Er zijn ideeën om ‘hotelkamers voor otters’ te maken en bomen uit de kademuren te laten groeien. Een bijzonder plan, vindt ook de Europese Unie. Die heeft de groene kades beloond met een miljoenensubsidie uit het Urban Innovative Actions-fonds. Lees hier meer.

Diverse prijsklassen Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Diverse prijsklassen

Momenteel is de architect hard bezig om de plattegronden definitief te maken. De aannemer werkt ondertussen aan de laatste technische details. Het is daarom nog niet mogelijk om exact te bepalen wat de woningen zullen kosten.

Momenteel is de architect hard bezig om de plattegronden definitief te maken. De aannemer werkt ondertussen aan de laatste technische details. Het is daarom nog niet mogelijk om exact te bepalen wat de woningen zullen kosten. Wat we al wel kunnen vertellen: het plan bestaat uit heel veel verschillende typen woningen en appartementen verspreid over vier bouwdelen. De prijsklassen zijn zeer divers, dat wil zeggen: vanaf € 260.000 tot net boven het miljoen en bijna alles daartussenin. Hoe hoog de huurprijzen van de appartementen in de vrije huursector zullen zijn, is nog niet bekend. Zodra er meer informatie is over de koop- en huurprijzen, dan zal dit gecommuniceerd worden op de site en via de nieuwsbrief.

Lokaal nieuws vrijdag 26 juli 2019

De bouw is iets vertraagd

Het is nu prachtig weer, maar dat is de afgelopen tijd wel anders geweest. En dat hebben we gemerkt op de bouwplaats van Hof van Hage.

Het is nu prachtig weer, maar dat is de afgelopen tijd wel anders geweest. En dat hebben we gemerkt op de bouwplaats van Hof van Hage. Hevige regenbuien en veel wind hebben voor vertraging gezorgd. Hierdoor start de verhuur 16 september. Dat is iets later dan gepland.

Volgende week vertellen we u meer over de inschrijfprocedure en sluitdatum. Als u nog niet ingeschreven staat als belangstellende, doe dat dan nu. Dan weet u zeker dat u niets mist. 

‘Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk’ Lokaal nieuws donderdag 18 juli 2019

‘Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk’

Aan een nieuwbouwhuis zitten veel voordelen. Je hebt er de eerste jaren geen onderhoud aan en het huis wordt gebouwd zoals jij het wilt hebben. Maar er komt ook een hoop bij kijken, weet ook mevrouw De Koning. Zij kocht pas met haar partner een nieuwbouwhuis dat nu in de steigers staat. Voor de hypotheek klopten ze aan bij SNS.

‘Een nieuwbouwhuis koop je vrij op naam (v.o.n.). Ik wist niet wat dat precies inhoudt, maar onze adviseur heeft het ons uitgelegd. Het blijkt dat je dan geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen en dat de btw bij de prijs in zit. Maar qua kosten ben je dan nog niet klaar.’

Het verschilt per nieuwbouwproject hoe je huis wordt opgeleverd. Gaat het om casco, dan zitten de keuken en het sanitair niet bij de prijs in. ‘In ons project waren de keuken en badkamer wel inbegrepen, maar kosten voor bijvoorbeeld het stuken van de muren en leggen van de vloer waren voor onszelf. Onze adviseur stelde voor om die extra kosten mee te fi nancieren in de hypotheek. Zo kregen we een goed beeld van de hypotheek die we nodig hadden.’

Je hebt al hypotheeklasten als je bij de notaris bent geweest. En hoe verder ze zijn met de bouw, hoe hoger die lasten zijn. ‘Tijdens de bouw betalen we al bouwrente. En de huur voor het huis waar we nu in wonen, loopt ook gewoon door. Onze adviseur heeft ook die posten met ons doorgenomen. Gelukkig hebben we wat gespaard en alles bij elkaar opgeteld hoeven we ons gelukkig geen zorgen te maken over de tijdelijke dubbele woonlasten. Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk.’

Wil je ook eens praten over je mogelijkheden voor nieuwbouw? Bij SNS helpen we je graag. Kijk op snsbank.nl of bel ons voor een gratis oriëntatiegesprek op 030-6333000.

SNS Winkel Breda, Ginnekenstraat 137-C
SNS Winkel Breda, Moerwijk 13
SNS Winkel Roosendaal, Dijkcentrum 175

Lokaal nieuws maandag 20 mei 2019

De laatste keukentrends nu in de winkel!

Wij houden jullie graag op de hoogte van de nieuwste trends op keukengebied. Dit betekent dat we in onze winkels regelmatig het assortiment veranderen. In veel Bruynzeel winkels zijn weer nieuwe opstellingen, materialen en accessoires te vinden. In deze blog praten we je bij over alle noviteiten die op dit moment bij Bruynzeel Keukens te vinden zijn. 

Combineer kleuren en materialen

In je interieur is het heel normaal om te spelen met kleuren en materialen. Toch wordt er bij keukens vaak gekozen voor één soort kleur of materiaal, terwijl er juist van alles mogelijk is. Een combinatie van verschillende materialen en kleuren kan zorgen voor een mooi contrast in de keuken. We laten graag de mogelijkheden aan je zien door middel van 3 keukens.

Een mix van hout en metaal

Wil je de warme uitstraling van een houten keuken? Maar hou je ook van een industriële stijl? Deze keuken heeft zowel een warme, landelijke uitstraling door het gebruik van het materiaal wild eiken licht als een stoer, industrieel randje. Zo is er gekozen voor een betonlook blad en een kastenwand in de kleur zwart metaal. Ook over de details is goed nagedacht: zo zijn zowel de spoelbak, kraan, grepen als greeplijsten uitgevoerd in de kleur gun metal, wat de keuken nog een tikje stoerder maakt.

Helemaal chique: marmer en koper

Wil je nog net iets meer uitpakken met je keuken? En ben je op zoek naar een luxe uitstraling? Onze Atlas deur is verkrijgbaar in marmeruitstraling. Combineer dit met eenzelfde marmeren blad en je krijgt direct een chique sfeer in de keuken. De kastenwand is uitgevoerd in hoogglans platinagrijs, wat zorgt voor een rustig contrast. De details mogen dan weer wel lekker opvallend zijn! Bij deze keuken hebben we gekozen voor koper. Dit vind je terug in de spoelbak, de kraan en de greeplijsten. Blikvanger is de afzuigkap van het merk Wave. Ook de overige afzuigkappen van Wave zijn een feest voor het oog. Vraag onze aankoopadviseur in de  winkel  om meer informatie over het assortiment.  Net een stapje verder: okergeel en goud

Wil je de keuken als blikvanger in het interieur? Dan kun je natuurlijk ook experimenteren met kleur! Bij deze keuken is gekozen voor okergeel in combinatie met zwart. De zwarte kleur houdt het geheel rustig en strak, maar door de knallende okergeel gelakte deuren is de keuken wel een heuse eyecatcher. Gouden details vind je terug in zowel de kraan en spoelbak als de greeplijsten. Wist je trouwens dat we bij Bruynzeel onze eigen lakkerij hebben? Zo kunnen we alle deuren die gelakt kunnen worden zelf voor je lakken in 1.950 verschillende NCS kleuren. Lees  hier  meer over de mogelijkheden. 

De mogelijkheden zijn oneindig

Wat je wensen ook zijn, we hebben materialen en kleuren die passen bij elke stijl. Samen met de aankoopadviseur in de winkel kijk je welke opstelling het beste past binnen jouw keukenruimte. Vervolgens kun je op zoek naar een combinatie van de juiste deur, kleur, aanrechtblad, accessoires en apparatuur. Geen combinatie is te gek. Of je nu voor een roze keuken gaat of graag gouden kranen wilt. 

Nieuwe trendkleuren

Niet alleen kijken we naar nieuwe opstellingen en kleurcombinaties in de winkel, ook in het assortiment voegen we jaarlijks nieuwe kleuren en materialen toe. Zo hebben we voor onze  Atlas deur  de kleuren Walnoot Alaska, Metaal Zwart, Marmer Wit, Wildeiken Licht en Wildeiken Donker toegevoegd. Onze hoogglans deur Andes is naast wit nu ook in het platinagrijs en antraciet te verkrijgen. En is onze Olympia deur nu ook standaard in lichtgrijs en zwart te verkrijgen. 

Je maakt je greeploze keuken helemaal af met een mooie greeplijst. Ook hier hebben we vijf nieuwe metallic uitvoeringen van, namelijk: titaan, brons, goud, koper en gun metal. 
Ook hebben we een ruim aanbod van keukenbladen, welke aansluiten op de laatste trends. Of je nu een blad van  kunststof  wenst of liever gaat voor  composiet  of  dekton , voor ieder materiaal hebben we een kleur die past bij jouw stijl. 

Ervaar ons uitgebreide assortiment 

In onze winkels hebben we een uitgebreid aanbod van keukenopstellingen staan. Ook is het mogelijk om ons gehele assortiment te bekijken en op zoek te gaan naar de ideale combinatie voor jou. Onze aankoopadviseurs denken graag met je mee en maken geheel vrijblijvend een ontwerp voor je. Zoek hier een winkel in de buurt of maak alvast een moodboard aan! 

Bruynzeel winkels    Moodboard maken

Een kijkje in de keuken bij Bruynzeel klanten? Vraag ons  gratis inspiratiemagazine  aan!


 

Inspiratiemagazine aanvragen

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden