Actueel

Nieuws

BN De Stem: Groen licht voor 169 woningen Lokaal nieuws vrijdag 11 oktober 2019

BN De Stem: Groen licht voor 169 woningen

BREDA - Nieuwbouwproject The Marker in Breda kan waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 van start gaan. Aan de Markendaalseweg wordt dan het oude UWV-gebouw gesloopt om plaats te maken voor 169 woningen en enkele commerciële ruimtes, waaronder mogelijk een horecazaak en een kleine supermarkt.  

BREDA - Nieuwbouwproject The Marker in Breda kan waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 van start gaan. Aan de Markendaalseweg wordt dan het oude UWV-gebouw gesloopt om plaats te maken voor 169 woningen en enkele commerciële ruimtes, waaronder mogelijk een horecazaak en een kleine supermarkt.  

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor het bestemmingplan voor de locatie te wijzigen, zodat de nieuwbouw gerealiseerd  kan worden. Het ontwerpbestemmingsplan, dat voor de zomer ter inzage lag, leidde tot zestien reacties, die verder niet tot grote wijzigingen hebben geleid. Lees hier het hele artikel.

Update september Lokaal nieuws dinsdag 03 september 2019

Update september

Midden in de historische binnenstad, aan het water en een fraaie promenade, met alle voorzieningen op loopafstand: in The Marker woon je op een zeer bijzondere plek in Breda. Het plan bestaat uit vier bouwdelen met verschillende typen woningen en appartementen.

Wonen aan de promenade 

De bouwdelen A en B liggen direct aan de Markendaalseweg. Deze wordt helemaal vernieuwd tot een fraaie promenade. In bouwdeel A is op de begane grond ruimte voor diverse voorzieningen. Op de verdiepingen zijn zowel koop- als huurappartementen gelegen. In Bouwdeel B liggen direct aan de Markendaalseweg de zeer ruime Atelierwoningen. Deze bestaan uit twee bouwlagen en bieden genoeg plek voor een kantoor aan huis. De Atelierwoningen hebben bovendien een eigen tuin. Op de verdiepingen van bouwdeel B bevinden zich verder vooral koopappartementen en een beperkt aantal huurappartementen. Verder zit in bouwdeel B ook de inrit naar de parkeerkelder die onder The Marker komt te liggen. Tussen bouwdeel A en B wordt een doorgang gemaakt naar de oever van de Nieuwe Mark. Deze ligt in het verlengde van de bestaande Concordiasteeg. 

 

Wonen aan het water

Aan de zijde van de Nieuwe Mark liggen de bouwdelen C en D. Bouwdeel C staat direct op de kade van de Nieuwe Mark en bestaat uit uitsluitend koopappartementen. Aan de overkant van het water ligt het wandelpad langs de Nieuwe Mark en het Arsenaalgebouw. De Rooi Pannen heeft zich hier onlangs gevestigd. De doorgang in het verlengde van de Concordiasteeg komt uit op een brug over de Nieuwe Mark. De wandelroute gaat vervolgens voor bouwdeel D langs. Op de begane grond bevinden zich hier de stadsvilla’s met tuin. Deze ruime woningen bestaan uit twee bouwlagen. Boven de stadsvilla’s zijn royale koopappartementen gelegen.

Plattegronden bijna klaar

De architect werkt alle tekeningen van The Marker momenteel verder uit. Binnen enkele weken kunnen wij de eerste plattegronden van de diverse typen woningen en appartementen laten zien op de website. Uiteraard ontvangt u als eerste bericht.

Start verkoop Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Start verkoop

De architect maakt de tekeningen de komende maanden af. Daarna kan de verkoop van de woningen en appartementen beginnen; dit zal zeer waarschijnlijk zijn in het vierde kwartaal van dit jaar. Blijf als eerste op de hoogte via de nieuwsbrief.

De architect maakt de tekeningen de komende maanden af. Daarna kan de verkoop van de woningen en appartementen beginnen; dit zal zeer waarschijnlijk zijn in het vierde kwartaal van dit jaar. Blijf als eerste op de hoogte via de nieuwsbrief.

Natuur langs de kades van de Nieuwe Mark Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Natuur langs de kades van de Nieuwe Mark

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt.

Wij zeggen het nog maar eens: The Marker wordt op een zeer bijzondere plek gebouwd. Aan de Nieuwe Mark, de stadsrivier die dwars door Breda loopt. De gemeente heeft plannen om de kades te vergroenen en de natuur terug te brengen langs het 175 meter lange stadswater. Er zijn ideeën om ‘hotelkamers voor otters’ te maken en bomen uit de kademuren te laten groeien. Een bijzonder plan, vindt ook de Europese Unie. Die heeft de groene kades beloond met een miljoenensubsidie uit het Urban Innovative Actions-fonds. Lees hier meer.

Diverse prijsklassen Lokaal nieuws vrijdag 23 augustus 2019

Diverse prijsklassen

Momenteel is de architect hard bezig om de plattegronden definitief te maken. De aannemer werkt ondertussen aan de laatste technische details. Het is daarom nog niet mogelijk om exact te bepalen wat de woningen zullen kosten.

Momenteel is de architect hard bezig om de plattegronden definitief te maken. De aannemer werkt ondertussen aan de laatste technische details. Het is daarom nog niet mogelijk om exact te bepalen wat de woningen zullen kosten. Wat we al wel kunnen vertellen: het plan bestaat uit heel veel verschillende typen woningen en appartementen verspreid over vier bouwdelen. De prijsklassen zijn zeer divers, dat wil zeggen: vanaf € 260.000 tot net boven het miljoen en bijna alles daartussenin. Hoe hoog de huurprijzen van de appartementen in de vrije huursector zullen zijn, is nog niet bekend. Zodra er meer informatie is over de koop- en huurprijzen, dan zal dit gecommuniceerd worden op de site en via de nieuwsbrief.

Lokaal nieuws vrijdag 26 juli 2019

De bouw is iets vertraagd

Het is nu prachtig weer, maar dat is de afgelopen tijd wel anders geweest. En dat hebben we gemerkt op de bouwplaats van Hof van Hage.

Het is nu prachtig weer, maar dat is de afgelopen tijd wel anders geweest. En dat hebben we gemerkt op de bouwplaats van Hof van Hage. Hevige regenbuien en veel wind hebben voor vertraging gezorgd. Hierdoor start de verhuur 16 september. Dat is iets later dan gepland.

Volgende week vertellen we u meer over de inschrijfprocedure en sluitdatum. Als u nog niet ingeschreven staat als belangstellende, doe dat dan nu. Dan weet u zeker dat u niets mist. 

‘Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk’ Lokaal nieuws donderdag 18 juli 2019

‘Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk’

Aan een nieuwbouwhuis zitten veel voordelen. Je hebt er de eerste jaren geen onderhoud aan en het huis wordt gebouwd zoals jij het wilt hebben. Maar er komt ook een hoop bij kijken, weet ook mevrouw De Koning. Zij kocht pas met haar partner een nieuwbouwhuis dat nu in de steigers staat. Voor de hypotheek klopten ze aan bij SNS.

‘Een nieuwbouwhuis koop je vrij op naam (v.o.n.). Ik wist niet wat dat precies inhoudt, maar onze adviseur heeft het ons uitgelegd. Het blijkt dat je dan geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen en dat de btw bij de prijs in zit. Maar qua kosten ben je dan nog niet klaar.’

Het verschilt per nieuwbouwproject hoe je huis wordt opgeleverd. Gaat het om casco, dan zitten de keuken en het sanitair niet bij de prijs in. ‘In ons project waren de keuken en badkamer wel inbegrepen, maar kosten voor bijvoorbeeld het stuken van de muren en leggen van de vloer waren voor onszelf. Onze adviseur stelde voor om die extra kosten mee te fi nancieren in de hypotheek. Zo kregen we een goed beeld van de hypotheek die we nodig hadden.’

Je hebt al hypotheeklasten als je bij de notaris bent geweest. En hoe verder ze zijn met de bouw, hoe hoger die lasten zijn. ‘Tijdens de bouw betalen we al bouwrente. En de huur voor het huis waar we nu in wonen, loopt ook gewoon door. Onze adviseur heeft ook die posten met ons doorgenomen. Gelukkig hebben we wat gespaard en alles bij elkaar opgeteld hoeven we ons gelukkig geen zorgen te maken over de tijdelijke dubbele woonlasten. Zo werd een nieuwbouwhuis voor ons toch mogelijk.’

Wil je ook eens praten over je mogelijkheden voor nieuwbouw? Bij SNS helpen we je graag. Kijk op snsbank.nl of bel ons voor een gratis oriëntatiegesprek op 030-6333000.

SNS Winkel Breda, Ginnekenstraat 137-C
SNS Winkel Breda, Moerwijk 13
SNS Winkel Roosendaal, Dijkcentrum 175

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden