Actueel

Nieuws

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar Lokaal nieuws woensdag 26 juni 2024

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar

In mei 2024 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland verder gestegen. Gemiddeld waren de woningen 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook in vergelijking met april 2024 zijn de prijzen verder toegenomen, met een stijging van 1,1 procent. Deze gegevens zijn afkomstig uit de prijsindex voor bestaande koopwoningen, gepubliceerd door het CBS en het Kadaster.

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar Lokaal nieuws woensdag 26 juni 2024

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar

In mei 2024 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland verder gestegen. Gemiddeld waren de woningen 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook in vergelijking met april 2024 zijn de prijzen verder toegenomen, met een stijging van 1,1 procent. Deze gegevens zijn afkomstig uit de prijsindex voor bestaande koopwoningen, gepubliceerd door het CBS en het Kadaster.

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019 Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019

Voor het eerst sinds september 2019 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rente verlaagd. Deze rente daalde met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. De verlaging is goed voor beleggers maar minder voor spaarders. Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019 Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019

Voor het eerst sinds september 2019 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rente verlaagd. Deze rente daalde met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. De verlaging is goed voor beleggers maar minder voor spaarders. Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?

15 juni: start verkoop Bryce! Lokaal nieuws vrijdag 31 mei 2024

15 juni: start verkoop Bryce!

15 juni start verkoop Bryce met 20 koopwoningen met tuin

Leuk nieuws! Noteer zaterdag 15 juni van 11:00 – 12:30 uur alvast in je agenda. Dan start namelijk de verkoop van het deelproject Bryce met 20 prachtige koopwoningen met tuin. De indicatieve verkoopprijzen zijn al bekend en je kunt je nu al online je interesse aangeven voor je favoriete bouwnummer(s).

 

Bryce in Blossem Breda

De 20 koopwoningen van Bryce staan aan de rand van de indrukwekkende gebiedsontwikkeling Blossem. Contact met de natuur en het stimuleren van spontane ontmoetingen staat centraal in het nieuwbouwplan. Of het nu gaat om smalltalk met de buurvrouw, genieten van het zonnetje in het buurtpark of een biertje in je eigen privé tuin met één van je vrienden. Alles is mogelijk! De koopwoningen variëren van 85m2 tot 133m2 woonoppervlakte, beschikken over een eigen tuin en er is variatie tussen 2 tot 4 slaapkamers. Perfect voor jonge gezinnen, doorstromers of empty nesters.

 

Bekijk het woningaanbod

 

Kom naar het start verkoop event!

Tijdens het start verkoop event staat het verkoopteam voor je klaar om het plan toe te lichten en om al je vragen te beantwoorden. Ook overhandigt het team je graag de brochure. Je bent van harte welkom op zaterdag 15 juni van 11.00 tot 12.30 uur op locatie in Restaurant Blossem aan de Ettensebaan 10 in Breda. Aanmelden is niet nodig, je kunt vrijblijvend langskomen.

 

Kom goed voorbereid naar de start verkoop

Bij het aankopen van een nieuwe woning zijn er veel keuzes te maken. Behalve het kiezen hoe je wilt wonen, zoals type en bouwnummer, aantal slaapkamers, grootte van woonkamer en keuken, is het natuurlijk ook van belang om tijdig je financiële ruimte of mogelijkheden te verkennen.

Wat betekent de aankoopsom van je droomwoning voor mij maandlasten? Is er nog ruimte voor meer- en minderwerk? Hoeveel kan ik financieren met een hypotheek? Daarom vragen we je vooraf om een financiële check te doen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het vergroot je kansen bij het toewijzen van een woning ten opzichte van de inschrijvers zonder financiële check.

Wat houdt een financiële check in?

De financiële check laat je uitvoeren door een erkend hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur. Hierbij wordt op basis van je financiële gegevens bepaald of de aankoop van één van de woningen in het deelproject Bryce haalbaar is. Je adviseur bevestigt dit schriftelijk in een brief. Deze brief kan je uploaden samen met de inschrijving voor een woning in Blossem Bryce. De voorbeeldbrief en meer informatie over de financiële check is hier te downloaden:

 

Informatie over de financiële check

 

Waar kan ik een financiële check laten uitvoeren?

Belangrijk is dat je het format gebruikt en de check bij een erkende bank of financieel adviseur laat uitvoeren. Hiervoor werken wij samen met ABN AMRO en Rabobank. Zij zijn volledig op de hoogte van het project Blossem Breda en adviseren je op maat over wat er allemaal komt kijken bij het financieren van een woning. Neem dus snel contact op met de hypotheekadviseur en kom goed voorbereid naar de start verkoop op zaterdag 15 juni!

ABN AMRO
Josta van der Lugt | 06 83 18 56 19 | Josta.van.der.lugt@nl.abnamro.com
Sanne Zwerver | 06 22 35 12 74 | Sanne.zwerver@nl.abnamro.com
Cindy de Hooge | 06 82 59 22 72 | Cindy.de.hooge@nl.abnamro.com
Deborah Toerse | 06 54 91 64 37 | Deborah.toerse@nl.abnamro.com

Rabobank
Sandra van Dael-Magielse | 06 22 78 27 71 | sandra.magielse@rabobank.nl
Maurits Visser | 06 10 94 70 96 | maurits.visser@rabobank.nl

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen! Lokaal nieuws woensdag 29 mei 2024

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen!

Met woningprijzen op recordhoogte kom je als woningeigenaar mogelijk in aanmerking voor korting op je hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met de verhouding tussen jouw openstaande hypotheekschuld en de waarde van je woning. Wel moet je hier zelf een verzoek voor indienen bij de geldverstrekker. Check in ieder geval of het in jouw situatie van toepassing is. 

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2024

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt

In de eerste week van mei ging de hypotheekrente bij veel geldverstrekkers omhoog. Hiermee werd de hoogste gemiddelde hypotheekrente in 2024 bereikt. De afgelopen week verliep rustiger, diverse geldverstrekkers voerden juist een verlaging van de hypotheekrente door. Zeker in deze beweeglijke markt is het goed om de hypotheekrentes goed te vergelijken als je van plan bent om een huis te kopen, of wanneer de rentetermijn van je hypotheek bijna afloopt.

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2024

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld

Als je een autoverzekering aanvraagt, ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het opgeven van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Opvallend genoeg blijkt uit gegevens van verzekeraars dat maar liefst de helft van deze opgaven niet klopt. Het nieuwe systeem dat hier verandering in moet brengen wordt uitgesteld. 

16 mei Open Huis: kom langs! Lokaal nieuws maandag 29 april 2024

16 mei Open Huis: kom langs!

Op donderdag 16 mei organiseren we voor het project Redwood weer een Open Huis! Je bent tussen 17:00 uur en 18:30 uur van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen. Het Open Huis vindt plaats in het Portiersgebouw bij Restaurant Blossem aan de Ettensebaan 10 in Breda.

 

Ons team staat klaar om je alles te vertellen over de koopappartementen van Redwood, de mogelijkheden om meer te lenen als je een woning in je eentje koopt én om een toelichting te geven op de totale gebiedsontwikkeling van Blossem. Het Open Huis is tevens een mooie kans om de vorderingen van de bouw te bekijken.

 

Wist je dat al 75% van de woningen in Redwood is verkocht? De verwachte oplevering van de appartementen staat gepland in het tweede kwartaal van 2026. Er zijn nog enkele (hoek)appartementen te koop, onder gunstigere hypotheekvoorwaarden!

 

Heb je specifieke vragen over een woningtype? Bereid je gerust voor door het woningaanbod door te nemen of de verkoopbrochure (PDF) te bekijken. We staan je graag te woord.

 

Aanmelden voor het Open Huis is niet nodig. Tot donderdag 16 mei!

 

Wat: Open Huis Redwood - Blossem

Waar: Restaurant Blossem, Ettensebaan 10 in Breda

Wanneer: Donderdag 16 mei van 17:00 tot 18:30 uur

 

Gunstigere hypotheekvoorwaarden

 

Sinds begin dit jaar krijg je als alleenstaande / eenpersoonshuishouden een steuntje in de rug. Alleenstaanden met een jaarinkomen van minimaal € 28.000 kunnen meer lenen. Hoeveel hoger het extra leenbedrag uitkomt, verschilt per situatie. Onze makelaars kunnen je daar tijdens het Open Huis alles over vertellen. Ook over de NHG-grens die van € 405.000 naar € 435.000 is gestegen.

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief

Het bieden op een huis is goed gegaan. Jij en de verkopend makelaar zijn akkoord. Tijd om het voorlopig koopcontract, ofwel ‘koopovereenkomst woning’ te tekenen. Aan dit koopcontract voor jouw huis is overigens weinig voorlopig. Behalve als het aankomt op de ontbindende voorwaarden en de bedenktijd.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden