Actueel

Nieuws

Regionaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Casade gaat zes Waalwijkse flats vervangen door nieuwbouw

Wooncorporatie Casade gaat in de komende vijf jaar 240 Waalwijkse appartementen slopen, met daarvoor nieuwbouw in de plaats.

Krijg korting op je hypotheekrente bij SNS Lokaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Krijg korting op je hypotheekrente bij SNS

Profiteer van korting op de rente van een SNS Hypotheek. En bespaar veel geld. Lees meer over de korting en onze hypotheken en maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. 0,25% rentekorting

Combineer je je SNS Hypotheek met onze betaalrekening? Dan krijg je 0,25% rentekorting! Bij een rentevaste periode van 10 jaar betaal je zo bijvoorbeeld nog maar 1,80% rente bij een SNS Hypotheek met NHG (< 90%). De voorwaarden vind je hier

3 redenen voor een hypotheek bij SNS


Binnen 24 uur een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek


We denken met je mee van het begin tot het einde van je hypotheek

Altijd een SNS Adviseur in de buurt
Gratis oriëntatiegesprek

Wil je ook profiteren van de rentekorting? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een SNS Adviseur.

Vul op de volgende pagina uw gegevens. Aanvragen

Lokaal nieuws woensdag 21 maart 2018

CSM-terrein in Breda moet voor de helft woningen krijgen

Het CSM-terrein in Breda zou voor minimaal vijftig procent een woonbestemming moeten krijgen. Dat adviseren marktpartijen, zoals projectontwikkelaars en investeerders.

Regionaal nieuws maandag 26 februari 2018

Terheijden krijgt eerste woonwijk met energieneutrale woningen

Energieneutrale huizen voor starters, doorstromers en ouderen in een groene omgeving. Locatie: E-veld in Terheijden. Dat is het nieuwste plan dat op tafel ligt bij de gemeente Drimmelen.

Regionaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Redding Blauwe Gebouw in Tilburg onhaalbaar, nieuwbouw moet daar wel kleiner

Redding van het Blauwe Gebouw op de hoek van de Besterdring en de Burgemeester Broxlaan is definitief geen haalbare kaart.

Regionaal nieuws donderdag 15 februari 2018

Woningbouw op terrein Hooghuys begint niet eerder dan in 2020

De Nederlandse Bouw Unie (NBU) verwacht pas in het laatste kwartaal van dit jaar met de eerste plannen naar buiten te komen voor de invulling van terrein Hooghuys in Leur.

Lokaal nieuws donderdag 25 januari 2018

Leuk wonen: 7 x nieuwbouwprojecten in Breda

Palen worden de grond in geslagen, beton wordt gestort en bakstenen op elkaar gestapeld. Kortom: er wordt flink gebouwd in Breda. We hebben vijf nieuwbouwprojecten in de stad uitgelicht. Misschien zit jouw droomhuis er wel tussen!

Lokaal nieuws donderdag 14 december 2017

Breda ambieert nieuwe stadswijk met ruim 1.000 woningen

De gemeente Breda wil het industriÃle gebied Havenkwartier transformeren naar een stadswijk met een gemengd programma. Dit staat beschreven in de Gebiedsvisie Havenkwartier, die het college van burgemeester en wethouders aan de Bredase gemeenteraad aanbiedt.

Regionaal nieuws woensdag 29 november 2017

Drimmelen geeft lening voor verduurzamen woning

Wie zijn woning in Drimmelen wil verduurzamen maar daar niet (helemaal) het geld voor heeft kan daarvoor in de toekomst geld lenen van de gemeente.

Regionaal nieuws zaterdag 25 november 2017

Woningbouw op locatie voormalige Vlashofschool Berkel-Enschot

Projectontwikkelaar BDP heeft zijn plannen rond voor de locatie van de voormalige Vlashofschool aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot: er komen 19 koopwoningen.

Regionaal nieuws donderdag 09 november 2017

Zuinig huis, extra financiering

Is jouw droomhuis een energiezuinige nieuwbouwwoning, dan is het goed om te weten dat daar in sommige gevallen een extra financiering voor te krijgen is. Hoe zuiniger de woning, hoe leuker het wordt!

Wie kiest voor een nieuwbouwwoning, weet zo langzamerhand wel dat dat veelal gaat om energiezuinige woningen. In ieder geval zuiniger dan bestaande woningen. Hóe zuinig een woning is, kan zelfs van belang zijn voor de financiering ervan. Hypotheekadviseur Gérard van den Brandt, werkzaam bij Roscam Hypotheken in ’s Hertogenbosch, legt uit waarom en vooral welke consequenties dat heeft voor de hypotheek. En die zijn best gunstig!

De zuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in cijfers en afkortingen, oftewel in EPC: energieprestatieco�ffici�nt. Vanaf 2011 geldt voor nieuwbouw een EPC-grenswaarde van 0,6. Die waarde wordt alsmaar verder aangescherpt om in 2020 op de nulgrens te belanden, oftewel energieneutrale woningen te bouwen. Wie nu een woning koopt met een EPC van 0,4 zit dus best goed en laat dat nu ook de grens zijn voor een mooi voordeeltje als het gaat om het financieren ervan.

“Allereerst moet er rekening worden gehouden met de inkomenstoets ofwel de LTI (loan-to-income) . Dat betekent dat aan de hand van deze LTI wordt bepaald welk percentage van je inkomen je maximaal mag inzetten voor de hypotheeklasten. Afhankelijk van de rentestand is het nog altijd logisch: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Maar er is nog een facet dat een rol speelt. Dat is je LTV, ofwel loan-to-value. Met ingang van 1 januari 2017 mag de maximale hypotheek 101 procent van de waarde van je gewenste huis bedragen. Dit percentage heet LTV en wordt ieder jaar minder. In 2018 komen we op de 100 procent.”

Toch 106 procent lenen

Dan nu de combinatie van deze financi�le waarden en de energiezuinigheid van een huis, de EPC. Als die EPC onder de 0,4 zit, mag je bij het te lenen bedrag voor je woning maar liefst 9000 euro optellen. Dat is het bedrag dat je extra mag lenen. Dat kan dus aanzienlijk schelen. Eigenlijk komt het er op neer dat je bij een zo energiezuinige woning geen 101 procent mag lenen, maar 106 procent.

“Veel mensen weten van deze regeling nauwelijks af en hypotheekadviseurs komen er ook niet altijd mee op de proppen. Dat is een gemiste kans, want als je volgens je LTI berekening een woning van 150.000 kunt kopen, en je droomwoning kost 159.000, dan kun je denken: jammer, heel jammer. Maar die droomwoning gaat níet aan je neus voorbij als je weet dat het een EPC betreft van onder de 0,4 en je dus recht hebt op die extra financieringsmogelijkheid.”

Regionaal nieuws dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwbouw Zegge in trek; binnen een jaar 38 nieuwe huizen

Bouwen in Zegge gaat in kleine stapjes. En toch komen er tientallen nieuwe huizen bij.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden