Actueel

Nieuws

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Ik ga verhuizen: wat moet ik regelen? Lokaal nieuws vrijdag 28 januari 2022

Ik ga verhuizen: wat moet ik regelen?

Als je gaat verhuizen ga je een spannende periode tegemoet. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk hierop voorbereidt. Want een goede voorbereiding is het halve werk en op deze manier voorkomt u stress. Maar wat is een goede voorbereiding? Wat moet er zoal geregeld worden bij een verhuizing?

Het is verstandig om een checklist aan te maken en deze bij te houden. Hierop zet je de zaken die je absoluut niet moet vergeten. Door afgewerkte taken af te strepen hou je overzicht. Naast persoonlijke zaken die geregeld moeten worden zijn er ook een aantal standaard punten die bij de meeste verhuizing van toepassing zijn.

Houd een map bij met hierin alle belangrijke papieren. Er komt een hoop papierwerk bij kijken en zo heeft u alles netjes bij elkaar. Als je in een huurwoning woont moet de huur natuurlijk tijdig worden opgezegd zodat je niet met dubbele lasten zit. Ontvang je huurtoeslag en ga je naar een koopwoning? Maakt dit dan kenbaar bij de Belastingdienst. Zorg dat alle lopende verzekeringen omgezet worden naar het nieuwe adres. Denk hierbij aan inboedel- en opstalverzekering, overlijdensrisicoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Voor het regelen van zaken in de nieuwe woning is het aan te raden tijdig de maten op te nemen. Zo kun je al op tijd raamdecoratie aanschaffen of zelfs op grotere schaal; een nieuwe badkamer bestellen. Ook kun je alvast een planning maken wie wat wanneer komt leveren of installeren. Geef ook tijdig een adreswijziging door. Niet alleen aan vrienden en familie maar ook aan de gemeente, tandarts, huisarts, bank, Belastingdienst, internetprovider etc.

Om een hoop zorgen en geregel uit handen te nemen is het aan te raden een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Wij van Bravo Verhuizingen zijn uw Verhuisbedrijf Breda en zorgen er dan voor dat alles voor u geregeld wordt. Van inpakken tot de daadwerkelijke verhuizing tot aan het (de)monteren van meubels, lampen etc.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden