Hero van Breda

Breda - Breda
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

HET PLAN

In de architectuur herken je dadelijk een kleine knipoog naar het industriële karakter van het voormalige fabrieksterrein. We willen ervoor zorgen dat de buurt op een natuurlijke manier aansluit op de bestaande omgeving.
In het plan zijn twee hoofdlijnen zichtbaar die iets naar elkaar toelopen. Dit volgt de oude industriële bebouwing van het gebied.

Midden in het gebied stond vroeger een loods: hier komt een nieuw blok met patiowoningen. Links in de schets staan twee appartementengebouwen die het spoorgeluid afschermen. In de ruimte tussen de appartementen en de patiowoningen is er een driehoekig park gepland: het groene middelpunt van de wijk. Hier is ruimte voor ontmoeting, ontspanning en sportieve inspanning. De wijk krijgt een overwegend groen karakter, zo komt rondom de wijk komt een ruime groenstrook. Hier parkeren bewoners in groene parkeerhoven. De buurt wordt zo autoluw, ook in de straten is ruimte voor groen, rust en speelruimte. Hero van Breda is toegankelijk via twee toegangen vanaf de randweg.

KEI-FIT!

Er worden mooie plannen gemaakt voor de nieuwe invulling van deze plek. En niet de minste. We hebben de ambitie om hier de gezondste woonbuurt van Breda te realiseren. Een fijne groene buurt waarin gezond leven zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. Door de buurt bijvoorbeeld autoluw te maken, sportplekken, veel groen en speelplekken te creëren wordt gezond leven alleen maar leuker. Wie weet richten de bewoners wel een kei-fitte hardloopgroep op. Of vinden zij in elkaar een leuk wandelmaatje.

We willen er samen een levendige buurt van maken. Bewoners, bezoekers, ondernemers en ieder ander die iets met de buurt te maken heeft. En natuurlijk, zoiets ontstaat niet vanzelf, het is vooral aan de bewoners. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat er genoeg plekken zijn waar je je buren ontmoet, kinderen met elkaar kunnen spelen en je een leuke buurt-bbq kunt organiseren. Misschien zelfs wel met gegrilde groenten uit de gemeenschappelijke moestuin!

In gezonde buurten is er veel aandacht voor natuur. Een groene omgeving zorgt namelijk niet alleen voor een betere luchtkwaliteit, maar stimuleert je ook om vaker naar buiten te gaan en een rondje te lopen. Maar wist je dat mensen die wonen in een groene omgeving ook mentaal gezonder zijn, minder stress hebben, minder somber zijn en meer sociaal contact hebben?

Meer informatie

Kenmerken

Project
Hero van Breda
Start verkoop
01-06-2024
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Appartement, Hoekwoning, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Breda.

Aanmelden